Столичната община трябва да намали местните данъци и такси за хотелите

...
Столичната община трябва да намали местните данъци и такси за хотелите
Коментари Харесай

Столична община да намали местните данъци за хотели и ресторанти

Столичната община трябва да понижи локалните налози и такси за хотелите и заведенията за хранене, с цел да подкрепи най-засегнатите от пандемията бизнеси.

За това е бил безапелационен зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров по време на среща на туристическия бизнес със зам.-кмета на Столична община Дончо Барбалов.

Необходимо е да се понижи с 50 на 100 дължимата такса " Смет ", да се опростят лихвите за забавените заплащания по налог " Сгради " и такса " Смет " до края на 2021 година, да се освободят компаниите от заплащане на " тротоарно право " и наем на рекламни площи, е подчертал Димитров.

Няма по какъв начин при неработещ и затворен бизнес да се съберат и платят хиляди левове за такса " Смет ", при изискване, че бизнесът даже не създава тези боклуци, са подчертали представители на туристическия бранш.

От сектора са поискали незабавна среща с Националното съдружие на общините в България за бързо решение на поставените от тях въпроси. Барбалов е заречен сходна среща да се състои на 5 април, незабавно след изборите, за да се обсъдят възможни законови промени, с цел да се понижат изискуемите суми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР